A Magyar Kulturális Egyesületek 2021-es történelmi emlékútja

2021-ben egy emlékutat valósítottunk meg a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. támogatásával, NEAO-KP- 1-2021/2-001226 azonosító számú pályázatunkban, „A Magyar Kulturális Egyesületek 2021-es történelmi emlékútja címmel”, amely a Trianonban megcsonkított Magyar Királyság déli területeire (Verőcze, Pozsega, Szerém vármegyék) koncentrált.

A horvát tengermellék egykor, magyar tengerészeti, haditengerészeti, gazdasági szempontból is fontos volt. Számos katolikus templomot is megtekintünk (római katolikust és szerb ortodoxot), valamint ellátogatunk Kotliba, ahol a vízesést és
a vízimalmot néztük meg. Hazafelé pedig a Montecuccolik pazini várát tekintjük meg. A program során több múzeumot is meglátogatunk.

Ezen programról ppt-s beszámolóban számoltunk be szélesebb körben. A program lehetőséget adott a magyar történelem déli végeinek, így a tengermelléki horvát, bosnyák területek megismerésére, amelyek egykori a magyar emlékek felfedezését és a programban résztvevők ismereteinek bővítését biztosították vendég előadóink segítségével.

 

 

 

Pályázati kódszám: NEAO-KP-1-2021/2-001226
Támogatóink:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük